Se šunkou a žampiony
Chutně kombinované s nasekanou pažitkou
Pro 4 osoby
- 400 ml mléka
- 200 g hl. mouky
- 4 vejce
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- 400 g žampionů
- 200 g šunky
- 3 lžíce řepkového oleje
- 1 sv. pažitky
Postup
1. Mléko, mouku a vejce dáme do mísy, ochutíme solí a pepřem a vše promícháme. Těsto necháme krátce odpočinout.
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Žampiony otřeme vlhkou utěrkou, očistíme a nakrájíme na plátky. Šunku nakrájíme na kostičky.
3. Na rozpáleném řepkovém oleji, (který postupně přidáváme do pánve), opečeme z obou stran dozlatova 4 omelety, vyndáme je a necháme stát na teplém místě.
4. Cibuli necháme ve zbylém tuku zesklovatět. Přidáme žampiony a orestujeme je. Omyjeme a necháme okapat pažitku a pak ji nasekáme na kousky a smícháme se šunkou. Směs osolíme a opepříme a rovnoměrně ji rozdělíme na všechny čtyři omelety a podáváme.
Příprava: asi 50 minut
Na osobu: cca 550 kcal; 2300 kJ; bílkoviny: 29 g; tuky: 28 g; sacharidy: 44 g; cholesterol: 249 mg
Náš tip
Řepkový olej obsahuje vysoké procento nenasycené mastné kyseliny Omega-3, proto je zvláště vhodný pro každého, kdo si hlídá hladinu cholesterolu v krvi. Tento olej se lisuje za studena, proto se do něj nedostanou žádné nežádoucí přísady, a proto nemusí být ani vícekrát rafinován (tedy čištěn).
Poslední tip, trik či komentář