Lehké farmářské palačinky
Plněné zeleninovým salátem a uzeninou
Pro 4 osoby
- 80 g hl. mouky
- sůl
- 1 lžička kajenského pepře
- 150 ml mléka
- 2 vejce
- 1/2 hlávkového salátu
- 2 lžičky olivového oleje
- 125 g dietního salámu
- 1/2 polníčku
Postup
1. Na palačinky dáme do mísy mouku, špetku soli, kajenský pepř,
mléko a vejce a vše metlou dobře promícháme. Těsto necháme zhruba 30 minut odpočinout.
2. Mezitím očistíme oba saláty, omyjeme je, necháme okapat a nakrájíme je na tenké proužky. 3. Na nepřilnavé pánvi postupně rozehřejeme olej. Na něm pak z obou stran opečeme dozlatova 4 tenké palačinky. Vyjmeme je a necháme vychladnout.
4. Na každou palačinku rozprostřeme hlávkový salát a polníček, přidáme nadrobno nakrájený dietní salám a placky srolujeme. Na talíři je ozdobíme pažitkou a podáváme.
Příprava: asi 45 minut
Na osobu: cca 250 kcal; 1045 kJ; bílkoviny: 11 g; tuky: 16 g; sacharidy: 16 g; cholesterol: 132 mg
Náš tip
Jak budou držet palačinky zavinuté? Až je srolujete, jeden konec podhrňte a lehce rukou přimáčkněte.
Můžete také každou palačinku jednotlivě zabalit do barevného ubrousku, a tak se už nebude zaručeně rozevírat.
Poslední tip, trik či komentář