Italské gnocchi s rajskou omáčkou
Rozpis na 4 porce:
- 800 g bramborových noků
- 80 g másla
- 100 g šunky
- 2 stroužky česneku
- 5 větších čerstvých rajčat
- 400 g loupaných rajčat (z konzervy)
- sůl
- bílý pepř
- 1 lžíce nasekané bazalky
- čerstvá listová petržel
- 1/2 lžičky oregana
- 80 g čerstvého ovčího sýra
- lístky bazalky a petrželka na ozdobu
1. Na pánvi opečeme na másle plátky česneku a přidáme malé špalíčky šunky.
2. Čerstvá rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme na osminky a přidáme k česneku a šunce. Krátce podusíme. Poté přimícháme rajčata z konzervy (i se šťávou) a znovu dusíme. Asi po 5 minutách směs osolíme, opepříme, přidáme nasekanou bazalku, petržel a oregano.
3. Podáváme společně s noky, posypané ovčím sýrem, lístky bazalky a petrželkou.
Poslední tip, trik či komentář