reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sashimi z lososa s růžovým pepřem, citronovým dresinkem a sezamovým olejem

6−8 porcí

  • 500 g hřbetní části filetu z lososa

Hřbetní část filetu z lososa očistíme a zabalíme vcelku do potravinářské folie a vložíme do lednice nebo na chvíli před servírováním do mrazáku.

dresink

  • 2 citrony
  • sójová omáčka (Kikkoman sushi & sashimi)
  • cukr

Z citronové šťávy a kůry (kůra postačí z jednoho citronu), sójové omáčky a cukru vymícháme pikantní dresink.

na podávání

  • černé sezamové semínko
  • sezamový olej
  • růžový pepř
  • směs klíčků

Sezamové semínko nasucho opražíme.

Z dobře vychlazeného lososa krájíme tenké (3−4 mm) tenké plátky a klademe vedle sebe na talíř. Přidáme pár kuliček růžového pepře, přelijeme dresinkem, doplníme sezamovým semínkem a klíčky a na závěr přelijeme horkým olejem. Olej jemně zasyčí a můžeme podávat.

Zdroj: Sashimi z lososa s růžovým pepřem, citronovým dresinkem a sezamovým olejem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1531-sashimi-z-lososa-s-ruzovym-peprem-citronovym-dresinkem-a-sezamovym-olejem/  [On-line 28.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.