6−8 porcí
- 500 g hřbetní části filetu z lososa
Hřbetní část filetu z lososa očistíme a zabalíme vcelku do potravinářské folie a vložíme do lednice nebo na chvíli před servírováním do mrazáku.
dresink
- 2 citrony
- sójová omáčka (Kikkoman sushi & sashimi)
- cukr
Z citronové šťávy a kůry (kůra postačí z jednoho citronu), sójové omáčky a cukru vymícháme pikantní dresink.
na podávání
- černé sezamové semínko
- sezamový olej
- růžový pepř
- směs klíčků
Sezamové semínko nasucho opražíme.
Z dobře vychlazeného lososa krájíme tenké (3−4 mm) tenké plátky a klademe vedle sebe na talíř. Přidáme pár kuliček růžového pepře, přelijeme dresinkem, doplníme sezamovým semínkem a klíčky a na závěr přelijeme horkým olejem. Olej jemně zasyčí a můžeme podávat.
Zdroj: Sashimi z lososa s růžovým pepřem, citronovým dresinkem a sezamovým olejem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1531-sashimi-z-lososa-s-ruzovym-peprem-citronovym-dresinkem-a-sezamovym-olejem/ [On-line 28.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář