Pro 4 osoby
- 1 cibule
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 dóza rajčat (850 ml)
- 1 bobkový list
- 1 lžíce nastrouhané petrželky
- sůl
- pepř
- 400 g míchaného mletého masa
- 1 žloutek
- 1 lžíce strouhanky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 400g vřetének
- event. černé olivy na plátky
1. Cibuli oloupeme, nasekáme a v hrnci ji necháme na 2 lžících oleje zesklovatět. Polovinu odložíme stranou. Do hrnce přidáme rajčata i s nálevem, bobkový list a petrželku a vše osolíme, opepříme a 15 minut povaříme. Bobkový list vyjmeme.
2. Smícháme mleté maso, žloutek, strouhanku, tymián a zbylou cibuli, sůl a pepř. Z těsta vytvoříme kuličky a opečeme je ve zbylém oleji.
3. Mezitím uvaříme vřeténka ve slané vodě podle návodu na obalu. Olivy dáme prohřát
do omáčky. Těstoviny slijeme a podáváme je s omáčkou, ozdobené bazalkou a rajčaty.
Příprava: asi 25 minut
Poslední tip, trik či komentář