reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuře zabalené v rukole a v aromatické omáčce se šafránem

Pro 4 osoby

  • 4 plátky filé z kuřecích prsou
  • sůl
  • pepř
  • mletá paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 8 plátku šunky
  • 100 g rukoly
  • 2 lžíce másla
  • několik kousků květu šafránu
  • 200 ml bílého vína
  • 75 ml smetany
  • 1 lžíce jíšky (instant)

1. Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme, rozpůlíme a okořeníme solí, pepřem a paprikou.
Stroužek česneku oloupeme, prolisujeme a smícháme s olejem. Tím maso potřeme a necháme 15 minut proležet.
2. Kousky masa obalíme vždy1 plátkem šunky. Rukolu omyjeme, osušíme, ovineme ji okolo masa a upevníme párátkem.
3. Na másle opečeme maso z každé strany 4 minuty. Pak přidáme šafrán a přilijeme bílé víno. Maso vyjmeme a necháme stát na teple. Smetanu přidáme k vypečené šťávě a zahustíme zahušťovačem omáček. Ochutíme solí a pepřem. Maso vložíme do omáčky a podáváme. Příprava: asi 30 minut

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.