reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilované kuře na šalvěji

Pro 4 osoby

  • 4 plátky filé z kuřecích prsíček
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1 lžíce krájené šalvěje
  • 2 lžíce oleje
  • 1 velká cuketa
  • 200 ml rajského kečupu
  • 50 ml vývaru
  • tabasco
  • 1/2 cibule

1. Kuřecí maso omyjeme, osušíme, vydatně okořeníme, potřeme solí, pepřem, pálivou paprikou a šalvějí a pokapeme 1 lžicí oleje.
2. Cuketu omyjeme, očistíme a nakrájíme na 1/2 cm silné plátky. Na kusu silnějšího alobalu, který jsme z jedné strany naolejovali, opékáme na grilu kuřecí maso z každé strany 5 až 6 minut. Přidáme plátky cukety a grilujeme je 3 až 4 minuty, přičemž je pokapeme olejem a ochutíme solí a pepřem.
3. Na dip smícháme kečup a vývar s několika kapkami tabaska. Upravíme jej na misku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka a přidáme k pokrmu, který můžeme ozdobit paprikou a bylinkami.
Příprava: asi 25 minut

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.