Pro 4 osoby
- 4 plátky filé z kuřecích prsíček
- sůl
- pepř
- 1 lžička pálivé papriky
- 1 lžíce krájené šalvěje
- 2 lžíce oleje
- 1 velká cuketa
- 200 ml rajského kečupu
- 50 ml vývaru
- tabasco
- 1/2 cibule
1. Kuřecí maso omyjeme, osušíme, vydatně okořeníme, potřeme solí, pepřem, pálivou paprikou a šalvějí a pokapeme 1 lžicí oleje.
2. Cuketu omyjeme, očistíme a nakrájíme na 1/2 cm silné plátky. Na kusu silnějšího alobalu, který jsme z jedné strany naolejovali, opékáme na grilu kuřecí maso z každé strany 5 až 6 minut. Přidáme plátky cukety a grilujeme je 3 až 4 minuty, přičemž je pokapeme olejem a ochutíme solí a pepřem.
3. Na dip smícháme kečup a vývar s několika kapkami tabaska. Upravíme jej na misku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka a přidáme k pokrmu, který můžeme ozdobit paprikou a bylinkami.
Příprava: asi 25 minut
Poslední tip, trik či komentář