Pro 4 osoby
- 700 g brambor
- 100 g hl. mouky
- 40 g strouhaného parmazánu
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- strouhaný muškátový oříšek
- 2 lžíce másla
- 250 g třešňových rajčátek
- 1 kulička mozzarelly (125 g)
- 2 stroužky česneku
- 100 g lišek
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce nasek. petrželky
Brambory oloupeme, omyjeme a 25 minut zvolna vaříme v osolené vodě. Pak je mírně slijeme a s trochou vody rozmačkáme. Smícháme je s moukou, parmazánem a vejci. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Z těsta vyválíme válečky o síle prstu a z nich nakrájíme asi 3 cm široké kousky, které zmáčkneme vidličkou.
Rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Mozzarellu slijeme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nasekáme. Lišky očistíme a nakrájíme na nudličky a na oleji je krátce orestujeme. Přidáme česnek a obojí podusíme. Přimícháme rajčátka a petržel
a vše ochutíme solí a pepřem.
Dostatečné množství slané vody přivedeme k varu. Noky v ní vaříme tak dlouho, až vyplavou. Pak je vyjmeme, necháme okapat a vložíme do tukem vymazané nákypové formy. Na ně rozložíme zeleninovou směs. Navrch dáme mozzarellu a máslo nakrájené ve vločkách. Pečeme při 175 °C asi 25 minut.
Příprava asi 50 minut.
Poslední tip, trik či komentář