reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Italské noky se šalvějí v rajské omáčce s červeným vínem

Pro 1 osobu

  • 250 g brambor
  • sůl
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • asi 60 g hladké mouky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lístky šalvěje
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 sklenky omáčky na těstoviny (rajské se sýrem a s česnekem)
  • 1 lžíce červeného vína
  • pepř
  • špetka cukru

Brambory oloupeme, omyjeme a 25 minut zvolna vaříme v osolené vodě. Mírně je slijeme, s trochou vody rozmačkáme a necháme vychladnout. Přidáme žloutek, sůl a l lžíci parmazánu. Vše zpracujeme za postupného přidávání mouky, až je bramborové těsto tuhé a nelepí se.
Z těsta vytvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu a vidličkou je zploštíme. Noky vaříme v dostatečném množství osolené vody asi 6 minut, až vyplavou. Slijeme je a necháme okapat.
Česnek oloupeme a nasekáme. Šalvěj omyjeme, necháme okapat a také nasekáme. Obojí podusíme v olivovém oleji. Přidáme omáčku na těstoviny a víno a 2 minuty necháme pokrm přiklopený pokličkou povařit. Pak ochutíme. Omáčku nalijeme do talíře, přidáme k ní noky a posypeme je zbylým parmazánem.
Příprava: asi 50 minut

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.