reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Noky s fazolkami a rajčaty

Pro 4 osoby

  • 500 g zelených fazolek
  • sůl
  • 500 g mražených noků
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 snítky šalvěje nebo 1 lžička sušené šalvěje
  • 1 rajče
  • pepř

Fazolky očistíme a omyjeme (event. lusky nakrájíme šikmo na kousky) a pak je vaříme v osolené vodě asi 8 minut. Noky rozmrazíme a uvaříme zvlášť v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Slijeme je a necháme okapat.
Mezitím oloupeme cibuli a česnek a najemno je nasekáme. Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce
olivového oleje a noky v něm lehce opečeme. Šalvěj omyjeme a otrháme z ní lístky. Přidáme je k nokům i s cibulí a s česnekem. Fazolky slijeme a necháme v sítu okapat. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Noky shrneme na pánvi stranou.
Ve zbylém olivovém oleji krátce podusíme kousky rajčat a fazolky. Vše osolíme a opepříme a smícháme s noky.
Příprava asi 40 minut.

Pokrm bude mít krásně pestrobarevný vzhled, pokud fazolky po uvaření rychle propláchneme studenou vodou. Tak si zachovají sytou zelenou barvu.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.