Pro 4 osoby
- 600 g filé z mořského lososa
- 250 g krabích tyčinek
- 2 lžíce citronové šťávy
- sůl
- po l červené, žluté a zelené paprice
- 1 stroužek česneku
- 1 čili paprička
- 2 pomeranče
- 3 rajčata
- 3 lžíce olivového oleje
- 200 ml bílého vína
- 100 ml vývaru
- pepř
- cukr
Čerstvé filé omyjeme a osušíme, zbavíme kůže a stejně jako krabí tyčinky nakrájíme na kousky. Obojí pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Papriku omyjeme, očistíme a nakrájíme. Česnek oloupeme, čili papričku omyjeme, očistíme a podélně rozkrojíme, vyjmeme jadérka. Vše nakrájíme. Pomeranče oloupeme. Rajčata nařízneme, spaříme horkou vodou, oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme.
Kousky ryby, paprik a krabích tyčinek střídavě napichujeme na špízy a v horkém oleji je 1 až 2 minuty opečeme ze všech stran, vyjmeme a necháme stát v teple.
Česnek a čili papričku opečeme ve zbylém tuku. Zalijeme vínem, pomerančovou šťávou a necháme přejít varem. Přidáme na nakrájená rajčata spolu s kousky pomeranče a vše ochutíme solí, pepřem a cukrem.
Špízy upravíme s touto omáčkou a podle chuti ozdobíme lístky máty. Podáváme je s opečeným chlebem.
Příprava asi 30 minut.
Poslední tip, trik či komentář