reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pikantní špízy s lososem s pálivou omáčkou z rajčat a česneku

Pro 4 osoby

  • 600 g filé z mořského lososa
  • 250 g krabích tyčinek
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • po l červené, žluté a zelené paprice
  • 1 stroužek česneku
  • 1 čili paprička
  • 2 pomeranče
  • 3 rajčata
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 200 ml bílého vína
  • 100 ml vývaru
  • pepř
  • cukr

Čerstvé filé omyjeme a osušíme, zbavíme kůže a stejně jako krabí tyčinky nakrájíme na kousky. Obojí pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Papriku omyjeme, očistíme a nakrájíme. Česnek oloupeme, čili papričku omyjeme, očistíme a podélně rozkrojíme, vyjmeme jadérka. Vše nakrájíme. Pomeranče oloupeme. Rajčata nařízneme, spaříme horkou vodou, oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme.
Kousky ryby, paprik a krabích tyčinek střídavě napichujeme na špízy a v horkém oleji je 1 až 2 minuty opečeme ze všech stran, vyjmeme a necháme stát v teple.
Česnek a čili papričku opečeme ve zbylém tuku. Zalijeme vínem, pomerančovou šťávou a necháme přejít varem. Přidáme na nakrájená rajčata spolu s kousky pomeranče a vše ochutíme solí, pepřem a cukrem.
Špízy upravíme s touto omáčkou a podle chuti ozdobíme lístky máty. Podáváme je s opečeným chlebem.
Příprava asi 30 minut.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.