reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Špízy s rýží, mangem a mrkví dochucené pomerančovou šťávou a jogurtem

Pro 1 osobu

  • 1/2 manga
  • 100 g mrkve
  • 75 ml pomerančové šťávy
  • krůtí řízek (80 g)
  • 1 lžička oleje
  • 75 g rýže Basmati
  • sůl
  • pepř
  • 3 snítky máty
  • 100 g nízkotučného jogurtu
  • šťáva z 1 limetky
  • 3 stonky petrželky

Mango oloupeme, dužinu v kouscích odřízneme od pecky, a polovinu nakrájíme. Mrkev očistíme, omyjeme a polovinu nakrájíme podélně na proužky; zbytek na kostičky.
Pomerančovou šťávu necháme přejít varem, proužky mrkve v ní l minutu povaříme, vyjmeme a šťávu odstavíme.
Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Kostičky mrkve podusíme v 1/2 lžičce oleje, přidáme mírně osolenou rýži, zalijeme ji 150 ml vody, přivedeme k varu a necháme přikryté 10 minut dojít.
Kousky masa, manga a svinuté proužky mrkve napichujeme na špízy. Ochutíme je solí a pepřem a opečeme je v 1/2 lžičce oleje. Podlijeme je vývarem z pomerančové šťávy a mrkve a 1 minutu je povaříme.
Mátu omyjeme, nasekáme a smícháme ji s jogurtem, šťávou z limetky, solí a pepřem. Petrželku nasekáme a s kousky manga ji přidáme k rýži. Špízy chutnají s rýží a směsí jogurtu s mátou.
Příprava: asi 45 minut

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.