Pro 1 osobu
- 1/2 manga
- 100 g mrkve
- 75 ml pomerančové šťávy
- krůtí řízek (80 g)
- 1 lžička oleje
- 75 g rýže Basmati
- sůl
- pepř
- 3 snítky máty
- 100 g nízkotučného jogurtu
- šťáva z 1 limetky
- 3 stonky petrželky
Mango oloupeme, dužinu v kouscích odřízneme od pecky, a polovinu nakrájíme. Mrkev očistíme, omyjeme a polovinu nakrájíme podélně na proužky; zbytek na kostičky.
Pomerančovou šťávu necháme přejít varem, proužky mrkve v ní l minutu povaříme, vyjmeme a šťávu odstavíme.
Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Kostičky mrkve podusíme v 1/2 lžičce oleje, přidáme mírně osolenou rýži, zalijeme ji 150 ml vody, přivedeme k varu a necháme přikryté 10 minut dojít.
Kousky masa, manga a svinuté proužky mrkve napichujeme na špízy. Ochutíme je solí a pepřem a opečeme je v 1/2 lžičce oleje. Podlijeme je vývarem z pomerančové šťávy a mrkve a 1 minutu je povaříme.
Mátu omyjeme, nasekáme a smícháme ji s jogurtem, šťávou z limetky, solí a pepřem. Petrželku nasekáme a s kousky manga ji přidáme k rýži. Špízy chutnají s rýží a směsí jogurtu s mátou.
Příprava: asi 45 minut
Poslední tip, trik či komentář