2 porce
- 400 g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 30 g prorostlé uzené slaniny
- 1 lžíce olivového oleje
- 200 ml smetany
- 1 sáček hotové omáčky na mleté maso (sekanou)
- 200 g nudlí v závitcích
- sůl
- 2 větvičky bazalky
- 30 g parmazánu v celku
Žampiony otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na čtvrtky. Česnek a cibuli oloupeme, česnek nakrájíme nadrobno, cibuli na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme v rozehřátém olivovém oleji. Do tuku přidáme cibuli a česnek a obojí spolu se slaninou lehce opečeme.
Přilijeme asi 150 ml studené vody a smetanu. Dále vmícháme instantní omáčku, necháme přejít varem a na mírném ohni 5 minut povaříme.
Mezitím v dostatečném množství slané vody uvaříme nudle podle návodu na obalu, slijeme a v cedníku necháme okapat.
Bazalku omyjeme, otrháme lístky a nakrájíme je na kousky. Těstoviny smícháme s omáčkou a na talíři posypeme lístky bazalky a čerstvě nastrouhaným parmazánem.
Příprava: asi 20 minut
Houby nemáčíme ve vodě. Mají velké póry, jimiž by nasákly příliš mnoho tekutiny. Očistíme je pouze vlhkou utěrkou nebo měkkým navlhčeným kartáčkem.
Poslední tip, trik či komentář