reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Gratinované houby s vínem, se sýrem, s rajčátky a s majoránkou

4 porce

  • 250 g míchaných hub (hlíva ústřičná a žampiony)
  • 1 stroužek česneku
  • 75 ml olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 100 g třešňových rajčat
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 5 lžic suchého bílého vína
  • 1/2 kuličky mozzarelly (60 g)
  • 50 g strouhané housky
  • 2 lžíce čerstvě nastrouhaného parmazánu
  • 1 lžička sušené majoránky

Troubu předehřejeme na 220 °C. Houby očistíme a vzhledem k velikosti nakrájíme na půlky nebo čtvrtky. Česnek oloupeme a pro-lisujeme, nebo jej najemno nasekáme. Houby i česnek smícháme s polovinou oleje a ochutíme solí a pepřem. Směsí vymažeme zapékací formu.
Třešňová rajčata omyjeme a rozpůlíme. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Obojí smícháme s houbovou směsí a pokapeme suchým bílým vínem.
Mozzarellu slijeme, necháme okapat a nakrájíme na velmi malé kostičky. Smícháme je se strouhankou, parmazánem, majoránkou a zbylým olejem. Ochutíme solí a pepřem. Touto směsí posypeme houbovou směs a necháme v troubě asi 15 minut zapéct. Nakonec gratinované houby ozdobíme bylinkami,
Příprava: asi 30 minut

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.