4 porce
- 800 g uvařených brambor
- 2 červené a zelené papriky
- 1 cibule
- 2 lžíce rostlinného oleje
- sůl
- pepř
- sladká paprika (koření)
- 4 vídeňské drůbeží párečky
- 1 svazek petrželky
- 2 lžíce Cremefine s bylinkami
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Papriku omyjeme, zbavíme jadérek a dužinu nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
Olej rozehřejeme v hrnci a cibuli v něm necháme zesklovatět. Přidáme proužky papriky a brambory, zalijeme 1,25 l vody, okořeníme solí, pepřem a paprikou a zeleninu necháme na mírném ohni 15 minut povařit.
Párečky přidáme na posledních 10 minut a necháme prohřát. Petrželku omyjeme, osušíme, otrháme lístky a najemno nakrájíme. Přidáme je do polévky a znova ochutíme. Bramborovou směs upravíme na talíř spolu s párečky, které jsme nakrájeli na plátky, a ozdobíme Cremefine a bylinkami.
Příprava asi 25 minut
Cremefine můžete ještě zjemnit a vylepšit přidáním trošky lisovaného česneku nebo velmi jemně nakrájenou citrónovou kůrou. Pokrm tak získá chuť středozemní kuchyně.
Poslední tip, trik či komentář