reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Fazolková polévka s vídeňským párečkem a křupavou slaninou

1 porce

  • 3 brambory (asi 250 g)
  • 400 ml vývaru
  • 1-2 lžíce saturejky
  • 200 g zelených fazolek
  • 30 g anglické slaniny
  • 1 vídeňský párek
  • sůl
  • pepř

Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostky a necháme 20 minut vařit ve vývaru. Saturejku omyjeme, osušíme, otrháme lístky a najemno nakrájíme. Fazolové lusky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Po 10 minutách přidáme fazolky společně se saturejkou do vývaru k bramborám.
Slaninu najemno nakrájíme a necháme na pánvi dokřupava
opéci bez přidání tuku. Vyjmeme a na papírové utěrce necháme okapat. Zhruba 5 minut před ukončením varu přidáme do polévky páreček, aby se prohřál.
Polévku osolíme, opepříme a nalijeme na talíř spolu s nakrájeným párkem, navrch přisypeme křupavou opečenou slaninu. Můžeme ozdobit bylinkami.
Příprava asi 30 minut

Slaninu lze pohodlně nakrájet, vložíte-li ji asi na 30 minut do mrazničky. Pak nakrájíte nejprve plátky, z nich proužky a nakonec kostičky.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.