4 porce
- 3 plátky bílé želatiny
- 250 ml Ramy Cremefine na šlehání
- 500 g jahod
- 3 vrchovaté lžíce vanilkového cukru
- 2 snílky máty na ozdobení
Želatinu namočíme do studené vody. Ramu Cremefine ušleháme na tuhou šlehačku a necháme ji stát na chladném místě, nejlépe však v lednici.
Jahody omyjeme a očistíme. Polovinu jich nakrájíme na malé kousky, přidáme cukr a rozmačkáme je. Zbylé jahody nakrájíme na tenké plátky.
Mátu omyjeme, necháme okapat, otrháme lístky a pak je najemno nasekáme. Několik jich
dáme stranou na ozdobení. Jahodové pyré lehce ohřejeme, želatinu vymačkáme, přidáme ji
k jahodám a necháme ji rozpustit. Vmícháme nasekanou mátu. Vzniklou hmotu dáme vychladit a poté do ní přimícháme ušlehanou Ramu Cremefme.
Polovinu pěny dáme do širokých sklenic či mističek. Na pyré položíme nakrájené jahody, ale 4 kousky odložíme stranou. Na ovoce navršíme zbylou pěnu. Odloženými kousky jahod a mátovými lístečky nakonec krém ozdobíme. Podáváme jej výhradně dobře vychlazený.
Čerstvé bylinky mu dodají osobité aroma.
Příprava asi 20 minut.
Poslední tip, trik či komentář