reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kompot s jahodovou pěnou v kombinaci s jemně nakyslou rebarborou

4 porce

  • 2 vanilk. lusky
  • 300 g rebarbory
  • 125 ml bílého vína
  • 125ml dietního jablečného moštu
  • 1 stonek skořice
  • 1 hvězdička anýzu
  • tekuté sladidlo
  • 4 plátky želatiny
  • 200 g jahod
  • 200 ml smetany
  • 200 g polotuč. Tvarohu
  • šťáva a nastrouh. kůra z 1 citronu
  • piškoty

Postup
Vanilkové lusky podélně rozkrojíme a vyškrábeme dřeň. Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme. Asi 10 minut je povaříme spolu s bílým vínem, jablečnou šťávou, skořicí, hvězdičkou anýzu a vanilkovými lusky a 1/2 vanilkové dřeně. Vše přelijeme přes síto do jiného hrnku. Přidáme rebarboru, přisladíme ji tekutým sladidlem a krátce ji povaříme, až změkne, ale neměla by se rozpadat. Necháme ji zchladnout.
Želatinu namočíme. Jahody omyjeme a rozmačkáme. Ze smetany ušleháme šlehačku a smícháme ji s rozmačkanými jahodami a tvarohem. Citronovou kůru a šťávu s trochou tekutého sladidla a druhou 1/2 vanilkové dřeně krátce povaříme a pak vychladíme. Želatinu vymačkáme a rozpustíme ve vlažné šťávě. Nakonec ji smícháme s jahodami. Krém rozdělíme do 4 misek a chladíme v ledničce 4 hodiny. Před podáváním vyklopíme pěnu na talíř a ozdobíme ji kompotem, popř. piškotem.
Příprava trvá asi 50 minut

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.