Suroviny
- mořský vlk
- tymián
- rozmarýn
- petrželka
- olivový olej
- sůl
- pepř
Na grilovanou zeleninu:
- cuketa
- paprika
- pórek
- cibule
- česnek
- sójová omáčka
- olivový olej
- sůl
- pepř
Do grilu vložte namočené prkýnko a nechte ho rozehřát.
Vykuchanou rybu osolte a opepřete a břišní dutinu vyplňte tymiánem, rozmarýnem a petrželkou. Pak zakápněte trochou olivového oleje. Rybu položte na prkýnko do grilu a nechte 10 – 12 minut péct.
Mezitím si připravte přílohu: pórek, cuketu, papriku a cibuli nakrájejte nahrubo. Přidejte utřený česnek, osolte a opepřete.
Na grilu rozpálte wok, nechte na něm rozehřát olivový olej a pak orestujte česnek a cibuli. Po chvíli přidejte zbytek zeleniny a restujte doměkka. Přidejte kapku sójové omáčky a hotovou zeleninu přesypte do mísy.
K upečené rybě nakrájejte citron, přidejte restovanou zeleninu a podávejte.
Zdroj: Mořský vlk s grilovanou zeleninou; Rozpal to šéfe II! – TV Prima http://fresh.iprima.cz/recepty/morsky-vlk-s-grilovanou-zeleninou [On-line 05.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář