reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Špindlerovské zapékané vejce dle šéfkuchaře Alfréda Plašila

Suroviny:

  • vejce
  • sádlo
  • miska žampionů
  • kmín
  • 3 vařené brambory
  • ½ cibule
  • česnek
  • smetana 33%
  • sůl, pepř
  • pažitka
  • strouhanka
  • pivní sýr
  • dekorace – sterilované okurky, feferonka, cibulový salát, pažitka

Na sádle orestujeme cibulku, česnek, žampiony a brambory. Osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme sekanou pažitku. Misku vytřeme sádlem, vysypeme strouhankou a naplníme směsí. Doprostřed dáme vejce a okolo plátky pivního sýra. Zalijeme smetanou s rozšlehaným vejcem. Přiklopíme a zapečeme v troubě 10 min na 150°C.

Zdobíme cibulovým salátem, feferonkou, pažitkou a sterilovanými okurkami.

Zdroj: Špindlerovské zapékané vejce dle šéfkuchaře Alfréda Plašila; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 06.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.