Suroviny:
- vejce
- sádlo
- miska žampionů
- kmín
- 3 vařené brambory
- ½ cibule
- česnek
- smetana 33%
- sůl, pepř
- pažitka
- strouhanka
- pivní sýr
- dekorace – sterilované okurky, feferonka, cibulový salát, pažitka
Na sádle orestujeme cibulku, česnek, žampiony a brambory. Osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme sekanou pažitku. Misku vytřeme sádlem, vysypeme strouhankou a naplníme směsí. Doprostřed dáme vejce a okolo plátky pivního sýra. Zalijeme smetanou s rozšlehaným vejcem. Přiklopíme a zapečeme v troubě 10 min na 150°C.
Zdobíme cibulovým salátem, feferonkou, pažitkou a sterilovanými okurkami.
Zdroj: Špindlerovské zapékané vejce dle šéfkuchaře Alfréda Plašila; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 06.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář