Suroviny:
- ½ kapra
- mrkev, celer, petržel
- cibule, šalotka, česnek
- domácí rajčatové pyré
- dijonská hořčice
- brambory
- rajčata
- chilli paprička
- petržel kudrnka
- fenykl
- šafrán
- sůl
- opečená houska s petrželí
- olej
- bílý pepř
- šlehačka
Do hrnce na olej dáme pokrájenou mrkev, celer, petržel, cibuli, šalotku, česnek, chilli papričku, fenykl, hořčici a rajčatové pyré, brambory a vodu.
Rajčata pokrájíme, přidáme zbytek fenyklu, kudrnku, porce kapra, bílý pepř, šafrán, smetanu, osolíme, opepříme a přidáme smetanu. Uvařenou polévku rozmixujeme a prolisujeme přes síto. Dochutíme pepřem, solí, chilli papričkou, zjemníme šlehačkou.
Podáváme s krutóny.
Zdroj: Kapří krém s krutóny; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 14.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář