Langoše můžeme podávat na slano i na sladko.
Kvásek:
- droždí, cukr
- hladká mouka
- mléko
Těsto:
- 1 kg hladké mouky
- 1/4 l mléka
- kefír, sodovka
- sůl, olej
K ochucení:
- kečup
- česnek
- eidam
- skořice
- cukr moučka
- med
Rozdrolenou kostku droždí zalijeme teplým mlékem a přidáme 2-3 polévkové lžíce mouky a cukr. Takto připravený kvásek necháme 5-10 minut rozležet a pak vlijeme do mouky.
Přidáme 250 ml mléka, kyselé mléko, trochu sodovky a 3 špetky soli. Uhněteme těsto a necháme vykynout. Z vykynutého těsta děláme placky a smažíme v rozpáleném oleji.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://tv.nova.cz/clanek/novinky/babicovy-dobroty-langose.html
Poslední tip, trik či komentář