reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lín na bylinkách

  • 2 líni
  • 3 lžíce másla
  • pórek
  • 12 cherry rajčátek
  • tymián, šalvěj, rozmarýn, provensálské koření
  • 5 ks brambor
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • sůl, mouka
  • olivový olej
  • petrželka
  • šálek vody na podlití

Rybu zbavíme ploutví, nařízneme na páteři a pod hlavou. Řez u páteře naplníme bylinkami, bylinky dáme i dovnitř ryby. Osolíme, okmínujeme a dáme na pekáč tak, aby ryba stála. Kolem naskládáme nakrájené brambory na kolečka, pórek a rajčata. Posypeme tymiánem a provensálským kořením. Přidáme máslo, podlijeme vodou a dáme péct na 40 minut do trouby na 180 stupňů.

Směs na potírání:

Na pánvi rozpustíme máslo, trochu olivového oleje, přidáme mouku, necháme zpěnit a nakonec přidáme i petrželku. Touto směsí během pečení potíráme líny.

Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://tv.nova.cz/clanek/novinky/babicovy-dobroty-lin-na-bylinkach.html

http://tv.nova.cz/clanek/novinky/babicovy-dobroty-lin-na-bylinkach.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.