4 porce
- 600 g mořského ďasa
- asi 8 tenkých plátků pancetty
- mletý pepř
Mořského ďasa opepříme, zabalíme do pancetty, nasucho opečeme v pánvi z obou stran a vložíme do trouby vyhřáté na 65 °C a necháme ještě 20 minut dopéct.
Petrželové pyré
- 200 g petržele
- mléko na uvaření
- mletý pepř
- sůl
Nakrájenou petržel uvaříme v mléce doměkka, rozmixujeme, opepříme a osolíme.
Pyré z červené řepy
- 1 malá vařená červená řepa
- 4 lžíce ricotty
- olivový olej
- mletý pepř
- sůl
Červenou řepu rozmixujeme s uvedenými ingrediencemi v hladké pyré.
Na podávání
- hráškové lusky
- hrášek
- smržová omáčka
Hráškové lusky na pár vteřin spaříme v osolené vodě, poté je vložíme do studené vody.
Smržová omáčka
Smrže namočíme alespoň na hodinu do vody, nejlépe však přes noc. Výluh slijeme a spolu s vývarem a smetanou zredukujeme na hustou omáčku, kterou teplou vlijeme do láhve na šlehačku a zdobíme ji na talíř.
Smrže nakrájíme na proužky a zlehka osmahneme na přepuštěném másle.
Servírování
Servírujeme špalíček mořského ďasa, doplníme petrželovým a řepným pyré, hráškovými lusky a smržovou omáčkou.
Zdroj: Mořský ďas v panchette s petrželovým pyré; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1781-morsky-das-v-panchette-s-petrzelovym-pyre/ [On-line 04.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář