4 porce
- 4 kuřecí stehna
- 4 housky
- 10 dkg slaniny
- 20 dkg játrové paštiky
- 2 vajíčka
- 1 cibule
- 1 svazeček petrželové natě
- sůl
- pepř
Housky namočíme do vody. Slaninu a cibulku si mírně opražíme a naklademe na vyždímané housky. Rozklepneme do toho vajíčka, přidáme játrovou paštiku, potom osolíme a opepříme. Všechny tyto ingredience důkladně smícháme a přisypeme k nim nadrobno nasekanou petrželku.
Tuto hmotu nacpeme pod kůži kuřecích stehen. Nadívaná stehna vložíme do pekáče, který přikryjeme alobalem, vsuneme do trouby a na středně silném plameni stehna pečeme. Po 45 minutách pečení alobal sundáme a pečeme ještě dalších 15 minut.
Podáváme s rýží, ale nadívaná stehna jsou chutná i s chlebem.
Zdroj: TV paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3665
Poslední tip, trik či komentář