4 porce
- ½ litru smetany
- 1 sáček vanilkového cukru
- 4 polévkové lžíce medu
- 1 vanilkový lusk
- 5 dkg másla
- 20 dkg sušeného ovoce
- 5 vajec
- 15 dkg cukru
- 1 citron
- 1 balení želatiny
- 1 sáček vanilkového pudingového prášku
Smetanu smícháme s vanilkovým cukrem, 2 polévkovými lžícemi medu, vnitřkem vydlabaným z vanilkového lusku a máslem a vše dohromady přivedeme k varu.
Sušené ovoce nakrájíme na kostičky. Můžeme použít jablka, švestky, meruňky, ananas, papayu.
Rozklepneme 4 vajíčka a oddělíme od sebe vaječné žloutky a bílky. Ke žloutkům rozklepneme ještě jedno celé vajíčko, přidáme cukr, 2 polévkové lžíce medu, želatinu, pudingový prášek, podle vlastní chuti citrónovou kůru a všechny suroviny rozmícháme na hladkou směs. Přelijeme do vychladlé smetany.
Formu na pečení (srnčí hřbet) vyložíme alobalem, přelijeme do ní krém a položíme také vrstvu sušeného ovoce. Do samostatné větší nádoby nalijeme vodu, postavíme do ní formu naplněnou krémem a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C na 20 až 25 minut do parní lázně.
Vychladlý moučník vyndáme z formy a nakrájíme na plátky. Podáváme se šlehačkou.
Zdroj: TV Paprika Upečme si něco http://tvpaprika.hu/cs/node/3887
Poslední tip, trik či komentář