reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Uzený pstruh na salátovém základě – doporučujeme podávat s vínem „Napbor”, ročník 2004, ze sklepů dr. Györgye Lőrincze

4 porce

  • 2 uzení pstruzi vcelku
  • 15 dkg salátu lollo rosso
  • 15 dkg salátu ruccola
  • 15 dkg ředkviček
  • 1 dl olivového oleje
  • 0,5 dl balzámového octa
  • 5 dkg mandlí nakrájených na plátky
  • 4 plátky toustového chleba
  • sůl
  • barevný pepř

Listy obou druhů salátu natrháme do salátové mísy a přidáme na plátky nakrájené ředkvičky.

Plátky mandlí mírně opražíme na pánvi. Salát osolíme a vmícháme opražené mandle. Ochutíme olivovým olejem a balzámovým octem.

Ryby nakrájíme do požadovaného tvaru a opečeme plátky toustového chleba.

Před podáváním upravíme na talíři nejprve plátky chleba. Doprostřed talíře položíme salát a na něj upravíme plátky pstruha.

Zdobíme petrželovou natí, opraženými mandlemi a nakonec vše zakapeme malým množstvím olivového oleje.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3587

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.