4 porce:
- 140g krup
- 80g sušených hub
- 100g zeleného hrášku
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla
- 2 cibule
- 4 telecí plátky
- sůl
- pepř
- olej
- strouhanka na vysypání
Kroupy propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme dostatečným množstvím vody, osolíme je a uvaříme doměkka. Houby namočíme na hodinu do studené vody, potom slijeme, vymačkáme a pokrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpustíme sádlo, osmažíme na něm cibuli, přidáme houby a podusíme. Přimícháme kroupy a zelený hrášek a ochutíme nastrouhaným česnekem a pepřem. Do vymazané a vysypané zapékací misky nasypeme houbovou směs a na povrchu ji uhladíme. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a poklademe jimi směs hub. Pečeme při 190 °C asi 25 minut. Při pečení maso potíráme olejem. Upečený šoulet rozdělíme na talíře, ozdobíme salátem a plátky rajčete a podáváme.
Doba přípravy asi 90 minut
1 porce asi 1602 k)/382 kcal
Poslední tip, trik či komentář