12 kousků:
- 300 g mraženého červeného rybízu
- 180 g změklého másla
- 170 g cukru
- 4 vejce
- špetka soli
- 200 ml kysané smetany
- 240 g hladké mouky
- 1 a 1/2 prášku do pečiva
- hladká mouka na obalení rybízu
- máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
Poleva:
- 100 g měkkého tvarohu
- 100 g lučiny
- 100 g cukru
- červený rybíz na ozdobu
Rybíz necháme na sítku rozmrazit. Dortovou formu (průměr 24 cm) vymažeme máslem a vysypeme moukou. Máslo utřeme s cukrem. Přidáme vejce, sůl, smetanu a mouku promísenou s kypřicím práškem. Vypracujeme těsto. Do těsta vmícháme rybíz obalený v mouce. Ve formě pečeme při 170°C asi 50 minut. Tvaroh, lučinu a cukr vyšleháme. Vzniklou polevou potřeme vychladlý dort a necháme zatuhnout.
Poslední tip, trik či komentář