Těsto:
- 100 g medu
- 30 g másla
- 2 lžíce cukru
- vejce
- lžička perníkového koření
- lžíce rumu
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 230 g hladké mouky
Nádivka:
- 150 g medu
- 40 g másla
- skořice
- hřebíček
- 100 g mletých ořechů
- strouhané piškoty
TĚSTO:
Zahřejeme med, máslo a cukr. Vmícháme vejce, perníkové koření, rum, mouku a kypřiči prášek. Vypracujeme těsto a necháme ho 6 hodin v chladu.
NÁDIVKA:
Med rozehřejeme s máslem, přidáme skořici a hřebíček, mleté ořechy, případně zahustíme piškoty. Z těsta vyválíme dva stejné obdélníky. Jeden přeneseme na vymaštěný a vysypaný plech, potřeme ho nádivkou, překryjeme druhým a upečeme. Vychladlé rozkrájíme.
Poslední tip, trik či komentář