S BROSKVEMI A ŠLEHAČKOU
- 2 hotové piškotové rolády s jahodovou marmeládou (o malém průměru, nejlépe kupované)
- 400g měkkého polotučného tvarohu
- 100 g másla
- 80 g krupicového cukru
- 2dl mléka
- 5 půlek broskví
- 1 dl studené vody
- 1 sáček vanilinového cukru
- 2 lžíce želatiny v prášku
- šlehačka a ovoce na ozdobení
Na mírném ohni rozpustíme v mléce máslo a cukr a necháme přejít varem. Směs odstavíme z ohně, a když trochu prochladne, vmícháme do ní vanilinový cukr a želatinu, kterou jsme nechali nejdříve nabobtnat ve studené vodě. Na závěr do hmoty vmícháme tři rozmixované půlky broskví. Rolády nakrájíme na plátky silné l cm a pokryjeme jimi dno i boky hranaté formy vyložené mikrotenovou fólií (část plátků si necháme stranou). Do želatinové hmoty vešleháme tvaroh a vmícháme do ní zbylé broskve nakrájené na kostičky. Hmotu rozetřeme do vyložené formy, vršek uhladíme a poklademe zbylými plátky rolády. Dort zakryjeme fólií, zatížíme a uložíme v chladu, nejlépe přes noc. Pak dort vyklopíme, odstraníme fólii a vršek ozdobíme šlehačkou, případně ovocem.
Poslední tip, trik či komentář