2–4 porce
- 2 líni
- citronová šťáva
- 4 vejce
- střik 10°piva
- hladká mouka
- sůl
- olej
zelný salát:
- 400 g červeného hlávkového zelí
- sůl
- krystalový cukr
- plnotučná nebo dijonská hořčice
- petrželka
- ocet
Líny rozkrojíme napůl podél páteře. Pokud jsou líni větší, rozkrojíme je ještě napůl napříč. Rybu nevykošťujeme, její drobné kůstky se prosmaží doměkka, větší odebereme.
Rybu osolíme, pokapeme citronem. Vejce rozšleháme, přidáme pivo, mouku a sůl. Vymícháme těstíčko medové konzistence.
Rybu v těstíčku obalíme a smažíme zprudka z obou stran (v hojném množství oleje) dozlatova. Ze zbylého těsta vytvoříme na pánvi placičky a taktéž smažíme dozlatova.
Zelí najemno nakrájíme, prosolíme, přidáme cukr, dobře promačkáme. Vmícháme podle chuti hořčici, nasekanou petrželku, zakápneme octem. Necháme proležet a podáváme.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=814
Poslední tip, trik či komentář