- 250 ml mléka
- 1 vejce
- 1/2 lžičky soli
- 30 g droždí
- 500 g mouky
- 170 g tuku
- 250 g balkánského sýra
poleva:
- 60 g másla
- 5 lžic strouhanky
Do misky vložíme rozdrobené droždí se špetkou soli a promícháme. Přilijeme mléko, přidáme vejce a přisypeme mouku v takovém množství, aby nám vzniklo měkké těsto, a to pak necháme vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly a vytvoříme placky o síle asi dvou milimetrů. Ty pomažeme rozměklým tukem nebo olejem a posypeme strouhaným sýrem. Těsto přeložíme na polovinu nebo zavineme do roličky a položíme na vymaštěný plech. Všechny bochánky potřeme rozpuštěným máslem smíchaným se strouhankou. Vložíme do horké trouby a pečeme při 230 °C.
Poslední tip, trik či komentář