4-6 porcí:
- 600 g krůtího masa z prsou
- 2-3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 1 lžíce koření (majoránka, petrželka, dobromysl)
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce Ramy či jiného tuku
- 2 lžíce hrubé mouky
- 3 dcl bílého vína
- 1 hrneček smetany
- 2-3 žloutky
- 150 g strouhaného sýra
- tuk na vymazání zapékací misky
Krůtí maso nakrájíme na kostky, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a okořeníme. V horkém oleji maso krátce osmažíme, až se zbarví dozlatova. Zapékací mísu vymastíme olejem a maso do ní vložíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vínem a smetanou a rozšleháme. Po částečném vychladnutí do ní vmícháme žloutky a strouhaný sýr. Zálivku nalijeme na maso v zapékací míse a v předehřáté troubě zapečeme pokrm dozlatova. Podáváme s bramborami nebo s hranolky.
Poslední tip, trik či komentář