4 porce
Maso
- 800 g kuřecích prsou
- 2 lžíce červené kari pasty
- 4 lžíce vody
- olivový olej
- 250 ml pomerančového džusu
- 2 pomeranče
- 3 hvězdičky badyánu
- 8 hřebíčků
- mletý pepř
- špetka cukru
- sůl
Kuřecí maso osolíme. V troše vody rozmícháme kari pastu, přidáme asi dvě lžíce oleje a do marinády naložíme maso. Takto necháme odležet alespoň hodinu. Mezitím si připravíme omáčku a přílohu (viz níže).
Pomerančový džus svaříme společně se šťávou ze dvou pomerančů, badyánem a hřebíčkem na omáčku medové konzistence, dochutíme špetkou cukru a soli.
Maso opékáme na troše oleje z obou stran, až je zcela propečené, během opékání můžeme přiklopit pokličkou.
Omáčka a příloha
- olivový olej
- 1 bílá cibule
- 1 červená cibule
- 1 šálek uvařené čočky
- 2 šálky uvařené rýže
- hrst petrželky
- sůl
- mletý pepř
Čočku namočíme na 30 minut do vody, uvaříme doměkka, scedíme.
Cibuli nakrájenou na klínky osmahneme dozlatova, přidáme červenou cibuli, znovu osmahneme a z pánve vyjmeme. Do stejné pánve přidáme pár kapek oleje, na něm osmahneme uvařenou čočku, přidáme vařenou rýži, osolíme, opepříme, vmícháme petrželku a osmaženou cibuli.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=857
Poslední tip, trik či komentář