reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Podmokelský kecaný koláč

  • 20 g droždí
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 150−200 ml mléka
  • 200 g hladké mouky
  • 175 g polohrubé mouky
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 2 žloutky
  • špetka soli

Droždí rozdrobíme do mísy, přidáme cukr, trochu mouky, zalijeme mírně teplým mlékem, zamícháme, přikryjeme a na teplém místě necháme vyběhnout kvásek. Poté přidáme ostatní ingredience, máslo nesmí být horké. Vypracujeme hladké tužší těsto, které necháme přikryté na teplém místě hodinu kynout.

Na vymaštěný plech s okrajem těsto rovnoměrně rozprostřeme do tenké vrstvy, pracujeme prsty. Na těsto klademe pomocí lžíce střídavě všechny tři náplně. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, až mají okraje zlatavou barvu a „odlupují“ se od plechu.

Tvarohová náplň

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 žloutek

Tvaroh smícháme s cukrem a žloutkem.

Maková náplň

  • 150 g mletého máku
  • 100 g cukru
  • asi 200 ml mléka
  • rum

Mák s cukrem krátce svaříme v mléku v hustou kaši, ochutíme rumem.

Povidlová náplň

  • 300 g švestkových povidel
  • trocha rumu

Povidla ochutíme trochou rumu.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=909

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.