- 20 g droždí
- 1 lžíce krupicového cukru
- 150−200 ml mléka
- 200 g hladké mouky
- 175 g polohrubé mouky
- 100 g rozpuštěného másla
- 2 žloutky
- špetka soli
Droždí rozdrobíme do mísy, přidáme cukr, trochu mouky, zalijeme mírně teplým mlékem, zamícháme, přikryjeme a na teplém místě necháme vyběhnout kvásek. Poté přidáme ostatní ingredience, máslo nesmí být horké. Vypracujeme hladké tužší těsto, které necháme přikryté na teplém místě hodinu kynout.
Na vymaštěný plech s okrajem těsto rovnoměrně rozprostřeme do tenké vrstvy, pracujeme prsty. Na těsto klademe pomocí lžíce střídavě všechny tři náplně. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, až mají okraje zlatavou barvu a „odlupují“ se od plechu.
Tvarohová náplň
- 500 g měkkého tvarohu
- 2 vanilkové cukry
- 1 žloutek
Tvaroh smícháme s cukrem a žloutkem.
Maková náplň
- 150 g mletého máku
- 100 g cukru
- asi 200 ml mléka
- rum
Mák s cukrem krátce svaříme v mléku v hustou kaši, ochutíme rumem.
Povidlová náplň
- 300 g švestkových povidel
- trocha rumu
Povidla ochutíme trochou rumu.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=909
Poslední tip, trik či komentář