24 kousků:
- 250 g másla nebo margarínu
- 250 g jemného cukru
- 250 g polohrubé mouky
- 5 vajec
- 1 vanilkový cukr
- lžička citrónové kůry
- špetka soli
- 600 g vypeckovaných třešní
- máslo na vymazání
- mouka na prosypání třešní a vysypání formy
Změklé máslo vyšleháme s 1/2 cukru dohladka. Za stálého míchání přidáváme postupně žloutky, vanilkový cukr a citrónovou kůru. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, do kterého přidáme zbytek cukru. Sníh pak vmícháme společně s moukou do vyšlehaného základu.
Do pekáče rozetřeme těsto. Třešně osušíme, lehce je prosypeme moukou a rozložíme je na těsto. Pečeme asi 40 minut při 170 °C dorůžova.
Poslední tip, trik či komentář