reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Celé menu Prostřeno 4.7.2011 – Anna

Dnešní menu se skládá z

Broskev s nivou a ořechy

  • 10 půlek kompotovaných broskví
  • listy hlávkového salátu
  • 40 g vlašských ořechů na zdobení

náplň:

  • 160–200 g pomazánkového másla
  • 160–200 g nivy
  • 2 ks sterilované okurky

Přichystáme si náplň. Smícháme pomazánkové máslo s nivou a přimícháme na kousky nakrájenou sterilovanou okurku. Kompot přecedíme, talíř nazdobíme salátem a broskve plníme připravenou směsí. Hotový výrobek ozdobíme vlašskými ořechy.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/broskev-s-nivou-orechy

Písecká polévka se šunkou a pórkem

  • 1 pórek
  • 400 g hovězího masa předního
  • mrkev, česnek, petržel, cibule, celer
  • nové koření
  • 200 g šunky
  • 3 vejce
  • pepř, sůl

Ze zeleniny a hovězího masa připravíme v tlakovém hrnci vývar dochucený solí, pepřem a novým kořením (vaříme cca 20–30 min). Scedíme, přidáme nakrájený pórek a povaříme ještě 5–10 min. V mezičase uvaříme vejce natvrdo a nakrájíme je na čtvrtky. Šunku nakrájíme na nudličky. Vývar servírujeme do talířů, do kterých přidáme čtvrtky vajec natvrdo a šunkové nudličky. Dozdobíme zelenou petrželkou.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pisecka-polevka-se-sunkou-porkem

Pusinky z bramborové kaše

  • 500–800 g brambor
  • 30–50 g másla
  • 1 kelímek smetany na vaření
  • 2 vejce (stačí 2 žloutky)
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • petrželka na zdobení

Brambory uvaříme ve vodě se solí, scedíme a do hotové směsi všleháme máslo, žloutky a trochu nastrouhaného muškátového oříšku. Šleháme do adekvátní konzistence. Na připravený plech formujeme pusinky ozdobným sáčkem. Grilujeme v troubě cca 15 min. Hotové pusinky dozdobíme petrželkou.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kruti-kapsa-s-prekvapenim

Krůtí kapsa s překvapením

  • 1 kg krůtích prsou
  • 200 g tvrdého sýra plátkového
  • 200 g sterilovaných žampionů ve slaném nálevu
  • 200 g hladké mouky
  • olivový olej
  • 100 g strouhaných mandlí
  • 1 lžička červené sladké papriky
  • česnek
  • italské koření, grilovací koření
  • sůl, pepř

Připravíme si těstíčko: 100 ml vody smícháme s hladkou moukou, přidáme mletou papriku, koření a česnek. Krůtí prsa mírně naklepeme, poklademe plátky tvrdého sýra a žampiony. Dále prsa přehneme, čímž vytvoříme kapsičky. Obalíme v připraveném těstíčku a ihned smažíme na rozpálené pánvi s olivovým olejem. Vrchní stranu posypeme strouhanými mandlemi. Dáme pozor, aby mandle nezčernaly.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kruti-kapsa-s-prekvapenim

Cuketové řezy

těsto:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 hrnky nastrouhané cukety
  • ½ hrnku cukru (krystal nebo práškový)
  • ½ hrnku oleje
  • 3 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžička skořice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • trocha rumu
  • trocha vlašských ořechů

poleva:

  • 1 kostka tvarohu (250 g)
  • trocha mléka
  • 30 g cukru práškového
  • trocha hrozinekkousky ovoce dle chuti
  • 10 piškotůčokoláda na vaření
  • 100 g másla
  • šlehačka

Polevu připravíme smícháním tvarohu, mléka, cukru a hrozinek.
Dále v míse připravíme těsto smícháním mouky, cukety, cukru, oleje, vajec, kakaa, skořice, vanilkového cukru, kypřicího prášku do pečiva, jedlé sody, rumu a vlašských ořechů. Těsto rozprostřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Dále na těsto klademe ovoce a piškoty. Navrch rozetřeme polevu a pečeme v troubě při teplotě 200 °C po dobu cca 20 min. Hotový řez polijeme rozpuštěnou čokoládou na vaření s máslem. Nakrájíme řezy, případně dozdobíme šlehačkou a zvesela podáváme.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cuketove-rezy

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.