Na 50 kousků
- 200 g másla
- 100 g cukru
- 1 sáček vanil. cukru
- 1 vejce
- 100 ml mléka
- 200 g hl. mouky
- 100 g škrobu
- 2 žloutky
- 2 lž. krystal, cukru
Změklé máslo našleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Za stálého míchání při¬dáme vejce a mléko. Smísíme mouku se škrobem a zapracujeme je do krému. Jemné těsto necháme asi 15 minut při pokojové teplotě odpočinout.
Troubu vyhřejeme na 190 °C. Těstem naplníme cukrářský sáček s hladkou hubičkou a na plech nastříkáme pravidelná esíčka.
Rozšleháme žloutky a esíčka jimi lehce potřeme. Posypeme je krystalovým cukrem a dáme do trouby. Pečeme dorůžova asi 10 minut.
Upečené cukroví ihned sejmeme z plechu a necháme vychladnout. Kousky jsou dost křehké, proto je opatrně, abychom je nepolámali, podebíráme špachtličkou.
Příprava: asi 15 min.
odležení: asi 15 min.
pečení: asi 10 min.
Poslední tip, trik či komentář