- 600 g filetů z kuřecích prsíček
- 50 g francouzské hořčice
- Sůl, pepř
- 50 g čerstvých meruněk
- 300 g cuket několik pórků
- 2 stroužky česneku
- 1/2 svazku
- bazalky
- máslo
- 150 ml meruňkovice
- 150 g zakysané smetany
Filety opláchneme, osušíme, potřeme hořčicí, osolíme a opepříme. Meruňky rozčtvrtíme. Cukety opláchneme a nakrájíme na 1/2 cm silné nudličky. Pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Česnek sloupneme a jemně posekáme. Bazalku opláchneme, osušíme, lístky jemně posekáme. Máslo rozehřejeme. Na něm opečeme maso s česnekem. Přidáme meruňky, cukety a pórek. Vše krátce opečeme. Osolíme, opepříme, přilijeme meruňkovici a na mírném ohni dusíme přikryté 5 minut. Filety vyjmeme z pánve, pokrájíme na plátky, k zelenině přidáme zakysanou smetanu a bazalku. Podáváme společně.
Servírujte s rýží nebo hranolkami.
Poslední tip, trik či komentář