Rozpočet pro 4 osoby:
- 600 g kuřecího masa
- steakové koření
- sůl
- pepř
- 1 stroužky česneku
- strouhaný zázvor
- 1 červená paprika
- olej
- 50 g černých oliv
Kuřecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší, stejně velké kousky. Osolíme je a okořeníme pepřem. Papriku omyjeme, očistíme a nakrájíme na větší kostky. Černé olivy překrájíme na kolečka.
Česnek oloupeme a prolisujeme. V míse prošleháme metličkou olej se steakovým kořením a strouhaným zázvorem. Nakonec vmícháme prolisovaný česnek. Do připravené marinády naložíme kousky kuřecího masa a necháme alespoň 30 minut odležet.
Maso vyndáme z marinády. Na špejle nebo kovové špízy napichujeme maso a papriku, až připravíme všechny špízy.
Na hluboké pánvi rozpálíme slunečnicový nebo olivový olej a maso opékáme ze všech stran asi 8-10 minut.
Do šťávy, která zůstane po opékání masa, přidáme nakrájené olivy a vše dobře prohřejeme. Touto šťávou špízy přelijeme a jako přílohu podáváme většinou brambory.
Kuřecí maso můžeme též grilovat, a to tak, že ho pravidelně potíráme připravenou marinádou a dbáme na to, aby se zbytečně nepřipálilo. Podáváme s čerstvým pečivem.
Poslední tip, trik či komentář