Pro 4 osoby:
- 800 g brambor
- 500g třešňových rajčátek
- 4 lžíce oleje
- 11/2 lžíce mleté sladké papriky
- sůl
- ½ lžičky kajenského pepře
- 1 lžička cukru
- 1 svazek pažitky
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 200 g zakysané smetany
- 2 lžíce strouhaného křenu
- pepř
Brambory omyjeme a se slupkou je podélně nakrájíme. Rajčátka rozpůlíme.
Brambory pokapeme olejem a s rajčátky je narovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Mezitím smícháme papriku, sůl, kajenský pepř a cukr a brambory i rajčata jimi posypeme.
Vše pečeme při 225 °C 20 minut. 3. Na dresink omyjeme a nasekáme pažitku, promícháme ji s tvarohem, smetanou a křenem. Nakonec jej osolíme a opepříme. Servírujeme jej k pečeným bramborám.
Příprava: asi 45 minut Na osobu: 480 kcal: 2010 kJ; bílkoviny: 28 g; tuky: 19 g; sacharidy: 47 g: cholesterol: 36 mg
Poslední tip, trik či komentář