Pro 4 osoby si připravíme:
- svazek polévkových bylinek
- 1 cibuli
- 1 a 1/4 kg krůtích prsou
- 2 bobkové listy
- 4 hřebíčky
- 125 ml bílého vína
- 300 g mrkve
- 100 g žampionů
- 2 lžíce oleje
- 300 g mraženého hrášku
- 70 g hladké mouky
- 50 g másla
- 250 ml smetany
- sůl, mletý pepř
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 1 svazek pažitky
- 1 lžíci sójové a 1 lžíci worcesterské omáčky
Očištěné maso vcelku, nasekané polévkové bylinky a cibuli vložíme do hrnce, přidáme bobkový list a hřebíček, přilijeme víno a tolik vody, aby vše bylo ponořené. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme půl hodiny. Pak maso vyjmeme a nakrájíme na kostky. Vývar přecedíme.
Mrkev nakrájíme na plátky, očištěné žampiony přepůlíme. Mrkev podusíme na oleji, přidáme houby, po chvíli hrášek a dusíme ještě 2 minuty.
Z hladké mouky a másla připravíme jíšku, kterou rozředíme vývarem a necháme provařit. Poté přimícháme smetanu. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Do omáčky přidáme nakrájené maso a zeleninu, posypeme nasekanou pažitkou a dochutíme worcesterskou a sójovou omáčkou.
Doba přípravy asi 60 minut. 1 porce asi 1855 kJ/440 kcal.
Poslední tip, trik či komentář