- 300 g hladké mouky
- 250 g másla nebo tuku Hera
- 200 g cukru krupice
- 100 g škrobové moučky
- 100 ml smetany ke šlehání
- 150 g rozinek
- 25 g nasekaných pistácií
- 125 g moučkového cukru
- 4 vejce
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
- 2 lžíce citrónové šťávy
- špetka soli
- 1 prášek do pečiva
- tuk a strouhanka na vymazání a vysypání formy
- sekané pistácie
Máslo, cukr a citrónovou kůru vymícháme nebo ušleháme do hladké pěny, do které postupně přidáme vejce. Mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva smícháme a po lžících přimícháme do vaječné pěny. Nakonec do těsta přidáme smetanu, rozinky a pistácie. Formu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme těstem, které na povrchu uhladíme. Bábovku pečeme asi hodinu ve středně vyhřáté troubě. Upečenou ji vyjmeme z trouby, vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout. Z moučkového cukru a citrónové šťávy utřeme hustou hladkou polevu a bábovku jí polijeme. Posypeme sekanými pistáciemi a necháme polevu ztuhnout.
PŘED PODÁVÁNÍM OZDOBTE PORCE BÁBOVKY LÍSTKY MEDUŇKY.
Poslední tip, trik či komentář