reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečené bramborové šlejšky

  • 500 g vařených brambor
  • 200 g hrubé mouky
  • 100 ml smetany
  • 14 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • sůl
  • tuk na vymazání formy

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je a najemno nastrouháme. Přidáme hrubou mouku, 1 vejce, sůl a pečlivě vypracujeme tužší těsto. Z těsta tvarujeme asi 7 cm dlouhé a přibližně 4 cm silné válečky, tzv. šlejšky. Vyrovnáme je do vymaštěné zapékací formy tak, aby pokryly celé dno, a v předehřáté troubě zapékáme asi 15-20 minut. Před dopečením zalijeme šlejšky směsí rozšlehaných vajec se smetanou a několika lžičkami hladké mouky. Zapékáme tak dlouho, dokud se nevytvoří zlatavá kůrčička.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.