- 150 g polohrubé mouky
- 1/2 lžičky soli
- 80 g sádla
- 2 cibule
- 1 stroužek česneku
- 200 g celeru
- 400 g mrkve
- 100 g brambor
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce mouky
- 0,5 l masového vývaru
- 500 g uzeného masa
- 1 pórek, sůl, pepř
Křehké těsto připravíme z mouky, soli, sádla a 3 lžic studené vody. Necháme 30 minut chladit a krátce zpracujeme. Cibuli, česnek, celer, mrkev a brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Máslo zahřejeme a vše 10 minut dusíme. Zaprášíme moukou, přidáme vývar a 8 minut vaříme mírným varem. Mezitím nakrájíme maso na kostky, očistíme pórek a nakrájíme ho na kroužky. Maso a pórek přidáme k zelenině a necháme přejít varem. Ochutíme a dáme do ohnivzdorné formy. Těsto vyválíme, formu jím uzavřeme a ozdobíme odkrojky těsta. Vypíchneme otvor, aby mohla unikat pára.
JSOU-LI PŘÍSADY STUDENÉ, ZAPÉKEJTE O DESET MINUT DÉLE. TERINU MŮŽETE PŘIPRAVIT I S VĚTŠÍM MNOŽSTVÍM BRAMBOR (750 G) A BEZ TĚSTA NA POVRCHU. POTOM VŠAK ZAPÉKEJTE O 5 MINUT DÉLE.
Poslední tip, trik či komentář