reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečená zeleninová terina

  • 150 g polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 80 g sádla
  • 2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 200 g celeru
  • 400 g mrkve
  • 100 g brambor
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce mouky
  • 0,5 l masového vývaru
  • 500 g uzeného masa
  • 1 pórek, sůl, pepř

Křehké těsto připravíme z mouky, soli, sádla a 3 lžic studené vody. Necháme 30 minut chladit a krátce zpracujeme. Cibuli, česnek, celer, mrkev a brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Máslo zahřejeme a vše 10 minut dusíme. Zaprášíme moukou, přidáme vývar a 8 minut vaříme mírným varem. Mezitím nakrájíme maso na kostky, očistíme pórek a nakrájíme ho na kroužky. Maso a pórek přidáme k zelenině a necháme přejít varem. Ochutíme a dáme do ohnivzdorné formy. Těsto vyválíme, formu jím uzavřeme a ozdobíme odkrojky těsta. Vypíchneme otvor, aby mohla unikat pára.
JSOU-LI PŘÍSADY STUDENÉ, ZAPÉKEJTE O DESET MINUT DÉLE. TERINU MŮŽETE PŘIPRAVIT I S VĚTŠÍM MNOŽSTVÍM BRAMBOR (750 G) A BEZ TĚSTA NA POVRCHU. POTOM VŠAK ZAPÉKEJTE O 5 MINUT DÉLE.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.