- 100 g změklého másla
- 750 g cukru
- 2 vejce
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 lžička citrónové kůry
- 1 lžíce citrónové šťávy
- špetka soli
- 200 g táhlových vloček
- 50 g mletých mandlí
- 40 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 30 g mandlových tyčinek
Máslo ušleháme s cukrem do pěny, vejce přimícháme po jednom. Vmícháme vanilkový cukr, strouhanou citrónovou kůru a citrónovou šťávu spolu se solí. Jáhlové vločky smícháme s mandlemi, moukou a práškem do pečiva. Přidáme k máslové pěně a dobře zamícháme. Pomocí dvou lžiček tvoříme na vymaštěný plech z těsta hrudky a do nich zapichujeme mandlové tyčinky. Hrudky upečeme a ještě teplé sejmeme z plechu.
Poslední tip, trik či komentář