reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hrudky z jáhel

  • 100 g změklého másla
  • 750 g cukru
  • 2 vejce
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lžička citrónové kůry
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • špetka soli
  • 200 g táhlových vloček
  • 50 g mletých mandlí
  • 40 g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 30 g mandlových tyčinek

Máslo ušleháme s cukrem do pěny, vejce přimícháme po jednom. Vmícháme vanilkový cukr, strouhanou citrónovou kůru a citrónovou šťávu spolu se solí. Jáhlové vločky smícháme s mandlemi, moukou a práškem do pečiva. Přidáme k máslové pěně a dobře zamícháme. Pomocí dvou lžiček tvoříme na vymaštěný plech z těsta hrudky a do nich zapichujeme mandlové tyčinky. Hrudky upečeme a ještě teplé sejmeme z plechu.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.