reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Díl 6 – Levné a Dobré Maso

Odvysíláno 1.11. 18:00.

Recepty…

Penne alla puttanesca

400 g penne
4 ančovičky
2 lžíce Capari v soli
4 lžíce černých oliv
4 stroužky česneku
hrst nasekané petrželové natě
1 dcl bílého vína
400 g Cherry rajčat (nebo Sugo pomodoro)
4 feferonky

Ve vroucí osolené vodě uvaříme penne do podoby “aldente”.
Mezitím si do pánve s olivovým olejem vhodíme rukou zmáčknutý česnek, ančovičky, Capari a nakrájené olivy. Po chvilce ochutíme nakrájenou feferonkou a necháme pár minut restovat, aby se spojily všechny chutě. Odstraníme česnek, přilijeme bílé víno a zatím si nakrájíme rajčátka na půlky. Jakmile z vína vyprchá alkohol (cca za 5min restování), můžeme přidat rajčata. Nakonec v pánvi smícháme penne se všemi ingrediencemi, přidáme petrželku a můžeme podávat.

Trippa alla Fiorentina
Držťky po florentinsku

1dcl olej extra virgin GARDA
1 ks mrkve
1/2 řapíkatého celeru
1 malá cibule
1 kg předvařených drštěk
600 g čerstvých rajčat
feferonka nebo pepř
100 g parmazánu Parmigiano reggiano

Rajčata navrchu nařízneme (uděláme křížek), spaříme 20s a propláchneme ve studené vodě (nejlépe s ledem). Poté je oloupeme.
Na pánvi s olejem orestujeme zeleninu nakrájenou na kostičky, cca 10min. Držťky musejí být nakrájené na větší kusy, vhodíme je do pánve, zalijeme trochou vody a podusíme. Nakrájená rajčata zbavíme zrníček a přidáme k dršžťkám, opepříme nebo dochutíme nasekanou feferonkou, povaříme 30 – 45 min.
Ozdobíme strouhaným parmazánem.

Coda alla vaccinara
Hovězí oháňka

1 kg oháňky
1 mrkev
2 cibule
svazek aromatických bylinek
(bobkový list, tymián)
(rozmarýn…)
50 g bílé slaniny
1 stroužek česneku
1 dcl bílého vína
1 kg rajčat (mohou být z plechovky)
1 noha řapíkatého celeru
hovězí vývar podle potřeby
1 dcl olej extra virgin SABINA
sůl, pepř

Nakrájíme oháňku na kostky a namočíme ji do studené vody na několik hodin.
Poté maso s touto vodou, kterou osolíme, přivedeme na několik minut k varu. Mezitím si nakrájíme mrkev, jednu cibuli na kostičky, bylinky svážeme provázkem a vše vhodíme do vody k masu.
Odstraníme pěnu a vysrážené bílkoviny, vodu ještě dosolíme a hodinu vaříme. Po uplynulé hodině musíme maso vyndat a nechat okapat.
Ve velké pánvi zahřejeme olej společně s bílou slaninou nakrájenou na větší kousky. Přidáme druhou nakrájenou cibuli, zmáčknutý česnek. Necháme chvíli restovat, odstraníme česnek a přidáme okapané a osušené kousky oháňky. Dobře opečeme, zastříkneme vínem a vhodíme do pánve celá oloupaná rajčata.
Pomalu vaříme asi hodinu a půl na středním plameni. Občas podlijeme vývarem podle potřeby. Nakonec nakrájíme celer řapík na proužky a zamícháme do směsi. Stále udržujeme na mírném plameni do té doby, než se maso začne oddělovat od kosti.

Dolce di mele alla valdostana
Sladká jablka Valdostana

4 velká jablka
100 g cukru krupice
1 starší bageta
80 g másla
50 g vlašských ořechů
2 vejce
0,5 l mléka
moučkový cukr na posypání

Jablka oloupeme a vyndáme jadřince, rozčtvrtíme a nakrájíme na plátky. Bagetu také nakrájíme na plátky a namažeme máslem.
Do vytřeného pekáčku (máslem) pokládáme střídavě pečivo a plátky jablek. Vrstvu jablek posypeme ořechy a cukrem.
V míse si vyšleháme vejce, mléko s cukrem ohřejeme a postupně přiléváme do vyšlehaných vajec. Krém promícháme a zalijeme jím pekáček, 5min necháme odležet
a upečeme 30min v troubě na 180 stupňů do zlatova.
Nakonec posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: http://www.makro.cz/index.php?page_id=627&u=342

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.