reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Aladýšky

  • 500 g brambor vařených ve slupce
  • 1 pórek
  • 1 vejce
  • 2 žloutky
  • sádlo na smažení
  • mletý pepř
  • sůl
  • hrubá mouka na pomoučení rukou
  • zakysaná smetana
  • dýňový kompot

naklíčená čočka nebo mungo na ozdobení
Brambory oloupeme a nastrouháme. Pórek jemně nakrájíme a promícháme s brambory. Přidáme sůl, pepř, vejce a žloutky a vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme v pomoučených dlaních malé placičky. Usmažíme je z obou stran na rozpáleném sádle a podáváme ozdobené lžičkou zakysané smetany, kouskem kompotované dýně a posypané luštěninovými klíčky.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.