reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Amur na houbovém ragú s žemlovým knedlíčkem

4−6 porcí

Porcování amura

  • 800 g filetu z amura s kůží
  • 200 g másla
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Filet naporcujeme a opečeme kůží dolů na másle, během pečení přeléváme máslem, na závěr opepříme a osolíme.

Ragú

  • 500 g čerstvých nebo mražených hub
  • 1 malá cibule
  • 120 g másla
  • 200 ml 33% smetany
  • 100 ml bílého vína
  • drcený kmín
  • sůl
  • pažitka

Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme nahrubo nakrájené houby, zarestujeme spolu s kmínem, přidáme víno, provaříme, zalijeme smetanou a zredukujeme do konzistence omáčky, osolíme a přidáme krájenou pažitku.

Knedlík

  • 500 g toustového chleba
  • asi 200 ml smetany
  • 3 žloutky
  • 50 g másla
  • hrst petrželky
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • sníh ze 3 bílků

Okraje toustového chleba okrájíme (použijeme je na krutony do polévky nebo na strouhanku). Chléb nakrájíme na malé kostičky, zalijeme smetanou, žloutky, rozpuštěným máslem a necháme prosáknout. Po chvíli přidáme nasekanou petrželku, koření a tuhý sníh z bílků. Vše zlehka promícháme a klademe na potravinářskou folii, pomocí níž vytvarujeme a zabalíme tenké šišky knedlíku. Vaříme podle velikosti 15−20 minut. Poté vyjmeme, odstraníme fólii a nakrájíme.

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=905

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.